RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.12.2015 21:04:47 - Virtuozs

Co udelali muslimove ve prospech krestanu dobreho ?

Vyjmenujete mi pár příkladů ? Proč jim nevadí křesťanské peníze ?Možná by mělo být na bankovkách symbol křesťansko-židovský,kostel a svatí....třeba by je to odradilo od křesťanských peněz,co myslíte ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.12.2015 9:04:51 - RNDr. Jan Zahradník
 Vážený pane Virtuozsi,

odpověď na Vaši otázku není jednoduchá. Určitě musíme přiznat, že v minulých staletích, ale i v současné době dělali a dělají jednotliví muslimové dobré skutky ve prospěch jednotlivých křesťanů. Je to přirozené, přiznám se, že věřím v přirozenou lidskou dobrotu. Vyjmenovat pár příkladů ale bude těžký úkol. Pokusím se o jeden – myslím, že při jednom z teroristických útoků, kterých je v poslední době bohužel příliš, zachránil muslimský policista několik křesťanů, kteří byli útokem ohroženi na životě.  Vy ale máte zřejmě na mysli všeobecný vztah islámu ke křesťanství. Ten je negativní, obecným úkolem islámu je obrátit křesťany na islám ohněm a mečem a křesťanství nahradit. Současné chování muslimů ke křesťanům na Blízkém východě je zavrženíhodné a mělo by být daleko více kritizováno špičkami katolické církve.

Druhé části Vaší otázky, týkající se peněz, rozumím tak, že hlavními světovými měnami jsou Euro a dolar a ty proto také zřejmě tvoří, vedle zlata a drahého kamení, hlavní část ohromného bohatství, které nashromáždily ty muslimské země, které těží na svém území ropu. V tomto ohledu máte pravdu, „křesťanské“ peníze jim nevadí a o své bohatství se se svými chudými muslimskými bratry dělí jen velmi lakotně. Co se týká Vašeho návrhu, nevěřím, že by pomohl.

S pozdravem

Jan Zahradník