ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.12.2015 13:40:02 - Franta Kamarád

Četl jsem s vámi rozhovor...

Pokud podle vás selhává dříve účinný způsob manipulace, proč mají podle vás takový úspěch populistické strany typu Úsvit, VV nebo ANO?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.04.2016 15:49:25 - JUDr. Jeroným Tejc
Dobrý den. Nové strany mají často úspěch proto, že lidé se často mylně domnívají, že nový znamená lepší. Spotřebitelské a konzumní chování se přeneslo i na politickou scénu. Mít starší model telefonu či auta, stejně jako volit něco „starého“ není moderní. Přesto, že starší věci jsou vyzkoušené a někdy fungují lépe.  U politických stran je důležitá zkušenost s tím, jak své sliby plní. Nové strany jako VV jsou strany na jedno použití a jsou založeny od samého počátku na podvodu na voličích. Pokud chce politická strana uspět i v dalších volbách, může dávat jen takové sliby, které jsou reálné. Nemůže si tedy vystačit s radikálními hesly nebo návrhy, které nejsou proveditelné a z hlediska odborného přímo příšerné. To je dnes bohužel většina návrhů zákonů ze strany Úsvitu.