Radek Uchytil

Leader Svobodných do krajských voleb v Libereckém kraji.
  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.12.2015 22:39:20 - loucny

vztah k islámu

Jaký je vztah svobodných k islámu?Prý nechcete zakázat výstavbu mešit a šíření islámu. Já chápu, že jsou i slušní muslimové, ale to je idealistická představa, žijeme v reálném světě, kde nepoznáme, jestli je muslim slušný nebo ne a podle mě rozšiřování muslimské komunity je samo o sobě velmi nebezpečné, jelikož to povede k nepokojům. Já myslím, že je lepší poškodit práva slušných muslimů v tom, že nebudou moci chodit do mešity a vyznávat veřejně svoji víru, než abychom tu měli byt i jediného mrtvého, k čemuž bohužel skoro určitě z pragmatického pohledu dojde - nebo opravdu myslíte, že zrovna do naše země dojdou zrovna ti slušní muslimové?Podívejte se na šéfa pražské muslimské obce, který je obviněn ze šíření zakázané knihy, dále na šéfa brněnské muslimské obce, který je obviněn ze šíření nenávisti atd.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.12.2015 21:08:05 - Radek Uchytil
 

Svobodní jsou pro striktní odluku církví od státu, to znamená, že by církve neměly mít nárok na žádnou podporu. Povolení jakékoli stavby musí být pravomocí místních stavebních úřadů, nikoli politiků. Pochybuji, že si místní samospráva dovolí konat proti vůli obyvatel. Státní orgány musejí měřit všem občanům stejným metrem bez ohledu na jejich vyznání, rasu a sociální postavení. Svobodní jsou proti jakékoli diskriminaci, včetně té pozitivní. To znamená, že nelze brát zvláštní ohled na někoho jenom proto, že se modlí směrem k Mekce. Podle mého názoru, kdyby stejná slova jako představitelé muslimské obce pronesl předseda jakéhokoli jiného spolku či strany, měl by na krku trestní stíhání. Dvojí metr je bohužel

současná realita.

Jsme proti bezhlavému přijímání a lákání  imigrantů. Jsme pro dodržovaní pravidel, která jsou momentálně platná a zvesela se ignorují. Odmítáme kvóty. Jsme pro vyhoštění každého žadatele o azyl, který nebude dodržovat zákony a pravidla. Což znamená, ze neodmítáme žádosti o azyl, ale požadujeme pokorné a slušné chování v rámci našich platných zákonů, jinak jsme pro vyhoštění.