Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.12.2015 12:21:23 - NEBOJimSA

Jak funguje

Naši poslanci o vánocích nepracují, za což je nesoudím. Pokud se nemýlím, v různých státech se ale svátky slaví jinak a snad se liší i čas kdy se rozbalují dárky a hlavně tradice. Nevím taky, zda je všude na nový rok státní svátek. Můj dotaz. Jak v tento čas (posledních 14 dní v roce) pracuje evropský parlament? Máte nějaké prázdniny? A co v létě? Sněmovna i Senát si u nás berou volno, je něco takového i v Bruselu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.01.2016 14:42:29 - Ing. Kateřina Konečná
Posledníh 14 dní v roce v Evropském parlamentu je poměrně stejných jako všude jinde. O tom kdy bude budova EP uzavřena na svátky rozhoduje kancelář generálního sekretáře Klause Welleho vždy ad hoc dle aktuální potřeby. Tento rok se budovy Evropského parlamentu v Bruselu uzavřely 23.12. Do té doby jede EP na plné obrátky a vše se před koncem roku finišuje. Ještě 22.12. některé parlamentní výbory a delegace  (mezi nimi třeba i můj výbor ENVI) zasedaly a hlasovalo se v nich. Po uzavření budov si zaměstnanci Evropského parlamentu vždy musí vybrat dovolenou a budova se znovu otevírá až po Novém roce. Tedy po dobu Vánočních svátků EP ani jeho výbory či delegace  nezasedají, tedy lze říci, že máme volno. 

Co se týče léta, tak vše zde funguje zcela standardně tak jako ve většině parlamentů po celém světě. Evropský parlament a jeho výbory, delegace a další orgány zasedají až do konce července. Srpen je jediný měsíc v roce, kdy se nekonají plenární zasedání Evropského parlamentu a jeho výbory ani delegace se také nescházejí. Plenární zasedání, které by normálně bylo v srpnu se pak vždy koná v říjnu, kdy jsou místo 1 standardního plenárního zasedání na měsíc, plenární zasedání 2, jako náhrada za prázdniny.. Zaměstnanci EP mají v tento měsíc povinnost vybrat si nejméně 2 týdny dovolené (v kuse). V létě však narozdíl od Vánoc nedochází k uzavření budov a normálně se zde pracuje. Zaměstnanci se připravují na září a dokončují to co se do té doby nestihlo. Kdo nemá volné dny dovolené, musí normálně pracovat.