JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.01.2016 15:09:11 - Pavel Michálek

Silnice R 55

Dobrý den. Prosím o jednoduchou a pochopitelnou odpověď, jak se SÁM stavíte k problematické silnici R55 přes Bzeneckou Doubravu. Je NATURA 2000 jen porušitelným závazkem? Existuje varianta ing Kalčík( 2007)prosazovaná Dětmi Země a dle mého názoru efektivnější než dosavadní varianta ŘSD, kterou kraj opět prosazuje do ZÚR. Bohužel mi doposud nebylo řádně odpovězeno na moje připomínky k ZÚR. Veškerá komunikace končí s odkazem na pokročilou dokumentaci a platné ZÚR Zlínského kraje. Všechny tyto překážky jsou řešitelné. NELZE POŠLAPAT to so jsme vyhlásily-NATURU. Věřím, že Varianta Kalčík bude mnohonásobně rychleji zrealizována než varianta v současné době prosazovaná. Jste pro varantu ŘSD a proč?Děkuji: Pavel Michálek Dolina 560 Vnorovy

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.01.2016 13:45:28 - JUDr. Michal Hašek
Jak už Vám bylo dříve sděleno, v tomto případě R55 přichází ze Zlínského kraje na území jižní Moravy v konkrétním bodě. Na její pokračování na území Jihomoravského kraje jsou už vydána územní rozhodnutí. Vzhledem k pokročilé přípravě stavby a vynaloženým nákladům státu nepovažuji za vhodné uvažovat o jiném řešení. Jihomoravský kraj musí respektovat návaznost na Zlínský kraj. O schválení Zásad územního rozvoje Jihomoravského kraje nerozhoduji já jako hejtman, ale všichni členové krajského zastupitelstva.