JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.01.2016 11:40:54 - votas

Budoucnost PČR

Dobrý den pane Ondráček, jakožto policista sloužící již 19 rok v přímém výkonu si Vás velice vážím, kdy Vaše názory jsou plně v souladu se skutečným stavem PČR. Chtěl bych Vás pouze požádat o projevení iniciativy ohledně snížení přebujelé administrativy, která velice trápí policisty sloužících na obvodních respektive místních odděleních. Jakmile se toto povede tak ubude množství policistů v kancelářích a bude posílen přímý výkon. Také samozřejmě je již na čase posílit mzdovou motivaci policistů na základních útvarech, jelikož za poslední období se tito obcházejí. Nálada ve sboru je špatná, kdy mzdové ohodnocení neodpovídá náročnosti profese. Myslíte, že jde s tímto něco dělat? Také se může stát, že Vám v dohledné době odejde více zkušených než se dle plánu dokáže náborovat. Pěkný den a jsem s pozdravem.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.01.2016 8:07:14 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

Dobrý den

děkuji za Vaši pochvalu a uvádím, že po více jak 23 letech u policie si nemohu práce policistů, ale v podstatě všech kteří pomáhají a slouží, nevážit. O přebujele administrativě samozřejmě vím a trápila i mě. Příkladem je současná podoba poučení poškozeného. Ministerstvo spravedlnosti o tom již také ví a snaží se připravit nějaké řešení.

Platy jsou samostatná kapitola o které by se dalo hovořit hodiny a hodiny. Další pak o výsluhách. Když už se konečně podařilo navrátit to co bylo sebráno je třeba dorovnat propad způsobený inflací, tedy nejméně 9%. Současné vláda se k tomu však bohužel nemá. Doufám však, že si to brzy uvědomí a náročnou práci všech příslušníků ohodnotí nejen poděkováním. Já v tom budu jakkoli nápomocen.

Omlouvám se za opožděnou odpověď, ale byl jsem v zahraničí.