Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.01.2016 18:50:11 - venos

Babiš chce Turky do ČR?

Dobrý den, pan Babiš se facebooku vyjádřil, že by otevřel personální agenturu i v Turecku, protože nemáme lidi do fabrik. Takže chce opakovat stejnou chybu jako Němci? To chce v zájmu podnikatelů islamizovat zemi? Ty jeho protiimigrační řeči jsou opravdu jenom vějička na jednodušší voliče?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.01.2016 9:32:10 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobrý den.
Především chci poznamenat, že není úplně seriózní odpovídat za někoho jiného.....
Příspěvek pana předsedy na facebooku jsem nečetl, nicméně, vzhledem k tomu, že se Hnutí ANO2011 dlouhodobě věnuje problematice migrace v kontextu se souvisejícími problematikami (zaměstnanost, klesající demografická křivka atp.) asi tuším, jak to bylo s největší pravděpodobně myšleno.
Dlouhodobě trvrdíme, že azylová řízení nemohou být prováděna ve vnitřním Shengenském prostor, naopak by bylo nenejvýš vhodné, aby byla prováděna na území států, kam uprchlíci (migranti) poprvé vstoupí. Tedy i na území Turecka (cca 2 mil.zachycených osob) - prostřednictvím tzv. "hotspotů".
Přesto, že si zcela jasně uvědomujeme situaci, kdy na tuzemském pracovním trhu máme oficiálně cca 420 tis. nezaměstnaných a trh nabízí pouze 115 tis. pracovních míst - a uvědomujeme si evidentní rozpor s částí nositelů opačných názorů, které tvrdí, že nám imigranti pomohou řešit nezaměstnanost - nechceme zcela definitivně vyloučit možnost  nalezení speciálně kvalifikovaných osob (uprchlíka), které by skutečně mohli nalézt uplatnění na našem pracovním trhu. Možnost takové osoby identifikovat (při souběžném prověření pokud jde o bezpečnostní aspekt) by měly mít především soukromé podnikatelské subjekty a je zcela na nich, jak takové příležitosti využijí. Na takovém postupu, tedy ani na vzniku personální agentury, nespatřuji nic závadného, nic co by jakkoli poškozovalo zájmy občanů ČR.
Výše zmíněná úvaha tedy rozhodně není o nějakém masivním náborů osob a už vůbec nelze hovořit o tendenci "islamizovat" zemi. To rozhodně odmítám, konečně vyjádření pana A. Babiše, vyjádření mých kolegů a konečně i má vyjádření (viz Parl.listy) jasně dokazují opak.
Závěrem chci poznamenat, že jak orgány PSP ČR odpovědné za zahraniční, migrační a azylovou politiku, za obranu a bezpečnost tak i vláda a příslušní ministři konají racionálně a v zájmu nás všech. Pokud se objektivně podíváme na situaci v ČR, a to je konkrétní a zřejmý výsledek práce politické reprezentace - naše země žádnou migrační krizi neprožívá, schopnosti našich bezpečnostních sborů a armády se po dlouhé době prokazatelně zvyšují, vláda i resortní ministerstva jsou připravena efektivně reagovat na jakoukoli změnu situace za hranicemi (na hranicích) země a pokud jde o legislativu, řada norem je upravována a je vedena podrobná diskuse na změně dalších norem a to i s přesahem do orgánů EP.
S pozdravem