Mgr. Dana Váhalová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.01.2016 14:31:20 - Kristýna B.

Ještě k otázce muslimů

Paní Váhalová, jako jedna z mála jste nevařila z vody, na pořad se podívala a pak mi odpověděla, za což vám děkuji. Nějak ale postrádám váš názor na požadavek Ekatěriny? Samozřejmě, můžete namítat, že je to její svobodná volba se zeptat a ostatních rozhodnout, ale tady jde podle mě o princip. Bojím se, že takhle to bude vždy a my se chtě nechcete budeme muset přizpůsobovat muslimům, protože jich tu bude čím dál víc. A to nechci. A proto se ptám, jak budete chtít ochránit naši kulturu, hodnoty?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.02.2016 11:00:55 - Mgr. Dana Váhalová
V  Evropě jsme svědky  střetu dvou světů – evropského demokratického a islámského teokratického. Evropská kultura je založena na demokracii, toleranci, individuální svobodě a hlavně rovnosti pohlaví. Naproti tomu islámská kultura je založena na představě, že pouze ona je  ta pravá, na  podřízení ženy muži a na  podřízení jednotlivce skupině. Z toho vyplývá její současná netolerance k lidem odlišných názorů. Při přijímání  a nejenom  migrantů  z islámských zemí bychom měli být velmi opatrní .   Pro jejich případnou integraci do naší společnosti musíme připravit pevná pravidla a jejich dodržování striktně vyžadovat. Za zásadnější porušení pravidel musí následovat sankce a za trestný čin vyhoštění. V souvislosti s vaší otázkou připomenu přípravu   jednání   francouzského  a íránského  prezidenta , kdy při  požadavku  aby v rámci oběda nebylo podáváno víno , nebylo jednání uskutečněno. Pokud chci navštívit jakoukoliv zemi, nebo v ní dokonce žít ,  měl bych se seznámit s jejími zvyky, kulturou, přizpůsobit se jejím pravidlům a ctít její zákony, toto považuji za předpoklad úspěšné  integrace