Ing. Jaroslava Pokorná Jermanová

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.02.2016 1:26:47 - jarka8

Zrušení parlamentní demokracie

Právě možnost menšiny blokovat většinu je demokratická. Dělaly to všechny strany a teď se to najednou nehodí, protože vám to nevyhovuje. To už zrovna můžete vyloučit všechny ostatní parlamentní strany a nechat rozhodovat Babiše o všem. Taky jsem se dočetla, že váš předseda chce znát všechny účty fyzických a právnických osob. Nevím, jestli to je kachna, protože tomu se snad už nedá ani věřit. Příště to bude co? Kamery do každé domácnosti? Ostatně i vaše prohlášení o tom, že snížení DPH na pivo je správné, protože tady stejně pijeme a tím pádem se nic nezmění mi připadá přímo zcestné. Taky tady už fetujeme, tak co kdybychom více podpořili třeba feťáky?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.02.2016 16:23:29 - Ing. Jaroslava Pokorná Jermanová
 

Dobrý den,

dík za dotaz. Vím, že řada rozumných lidí se mnou souhlasí, že demokratické je především to, co pomáhá nám všem, abychom se domluvili. Souhlasím s Vámi, že blokování menšiny většinou je jedním z nástrojů demokracie, ale podle mne jen potud, pokud není zneužíváno. Není totiž možné, aby menšina trvale zabraňovala většině vládnout. Menšina má dostat pro své názory prostor, ale nemůže vládnout většině. Pokud jde o ostatní Vaše připomínky k návrhům koalice, je jasné, že každý z těchto návrhů musí projít Sněmovnou, Senátem a nakonec i podpisem prezidenta, takže se není třeba obávat, že by pan Babiš o něčem z toho sám rozhodl.

Srdečně Vás zdraví

Jaroslava Jermanová