Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.02.2016 12:24:59 - Elissa

Povinná Arabština v německých školách

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala, jaký je Váš názor na to, že Němci zvažují zavedení povinného arabského jazyka pro všechny děti v německých školách. Viz: http://www.welt.de/politik/deutschland/article151819746/Arabisch-soll-in-Deutschland-zum-Pflichtfach-werden.html
Myslíte si, že to projde? Vážně to nezavání islamizací Evropy?
Dále bych se ráda zeptala, jak je možné, že muslimové v evropských zemích, kde mají již početné zastoupení, pořádaji demonstrace s transparenty proti demokracii a vyzývající k zavedení práva šaria. Proč nejsou nijak postihováni, to je legální chování? Celé je to děsivá pozitivní diskriminace, proč mají více práv, než původní občan? Proč vlastně není právo šaria postavena mimo evropský zákon? Z celého toho dění na mne i moje okolí padá strach, deprese, vztek. Bojíme se občanské války v ulicích, kdy ale represivní státní složky budou na straně těch nových "lepších" lidí. Děkuji. Eliška

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.02.2016 23:34:58 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, MBA
 Dobrý den, paní Eliškonávrh na zavedení povinné arabštiny považuji za opravdu nesmyslný, stejně jako 95 % lidí, kteří hlasovali v anketě. Je to ale jen návrh profesora jedné hamburské univerzity, takže bych tomu nepřikládal tak velký význam. 
Ano, radikální islamismus považuji za problém, který byl dlouho velmi podceňovaný. Je to věc, kterou musí řešit jednak ozbrojené složky, ale také sami mluslimové. Jinak pro Vaši informaci, právo šaría bylo Evropským soudem pro lidská práva prohlášeno za neslučitelné s Úmluvou o ochraně lidských práv. psal jsem o tom mimo jiné zde.
S pozdravem 
Tomáš Zdechovský