Mgr. Dana Váhalová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.02.2016 14:00:43 - neprachy

Jste na straně voličů či mainstreamu?

Včera demonstranti přerušili skandováním reportáž české televize na projev nespokojenosti s objektivitou veřejnoprávních medii.I já když vidím na sporožiru poplatky za TV a rozhlas jsem celý den naštvaný.Jedná se jednoznačně o pravidelný měsíční náklad , který mne nejvíce štve.Budete iniciovat v parlamentu změnu, aby byly tyto media placeny z rozpočtu a nepřiváděly voliče jednou za měsíc k nepříčetnosti?Nebo se jako poslankyně nejsilnější strany ne severu Moravy přikloníte k mainstrementu, který se snaží občany přesvědčit, že na rozdíl od Polska, Slovenska či Maďarska je vše v pořádku. Volič ze severu Moravy

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.02.2016 11:00:24 - Mgr. Dana Váhalová
Televizní koncesionářské poplatky existují  ve většině evropských zemí. Jejich výše a forma je v každé zemi různá. Například v Maďarsku byly koncesionářské poplatky zrušeny, výpadek těchto příjmů maďarské televizi platí státní rozpočet  a  potýkají  se s nedostatkem financí. Na Slovensku se ke konc. poplatkům vrátili a platí je plošně. V Polsku po zrušení koncesí dnes probíhá bouřlivá debata o přímé závislosti médií na veřejné službě,  na státním rozpočtu a samozřejmě  na vládnoucích politických strukturách. Právě z  důvodu ohrožení nezávislosti a objektivity veřejnoprávních médii se přikláním   k platbám koncesionářských poplatků.  Podpořila bych však změny pro rozšíření okruhu lidí,  kteří by byli osvobozeni od hrazení televizních a rozhlasových poplatků ze sociálních důvodů. Objektivitu veřejnoprávních medií by měly posuzovat mediální rady a pokud se  kdokoliv domnívá, že jsou neobjektivní a neplní veřejnou funkci, může  se na tyto  obrátit.