PhDr. Daniel Korte

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • Stálá komise pro kontrolu použití operativní techniky Policie České republiky
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.02.2016 15:59:02 - Pariska

Co je horší?

Co je horší, že Stropnický komentoval kauzu kolem unesených libanonských Čechů a detaily výměny, nebo že prezident veřejně potvrdil spekulaci, že Česko za Češky zaplatilo výkupné? A byly (výměna+výkupné) správná rozhodnutí? Nebo byste jednal jinak?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.03.2016 16:02:10 - PhDr. Daniel Korte

Obojí je špatné. Horší je to druhé. O výkupném spekulovala (!) média. Prezident má přístup na Bezpečnostní radu státu, resp. je příjemcem jejích zpráv, tudíž dodal těmto spekulacím oficiální punc. Negativní důsledky: čeští turisté získali pro teroristy atraktivitu lovné zvěře. Vědí už, že se jim únos vyplatí.

Pokud jde o ministra obrany Stropnického: je evidentní, že NENÍ ministrem, nýbrž že HRAJE ministra. Jeho vystoupení bývají tu lepší, tu slabší, záleží na tom, jaký je to kus, tj. jaký dostal scénář. V tomto případě neměl scénář v ruce, byl zaskočen a improvizoval. Pan ministr je docela ucházející herec, ale improvizace mu nejde.

Neznám sice všechny okolnosti a skutečnosti, abych  to mohl objektivně posuzovat, ale výměna byla rozhodně nesprávná: 1. byla ukvapená, nebyly vyčerpány všechny prostředky vyjednávání, 2. to byl podraz spojenců. Jakožto konzervativci jsou mi dohody svaté: pacta sunt servanda i za změněné situace, kdy je jejich doržování nevýhodné.