Ing. Jiří Burian

  • ODS
  • Sedlčany
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,94. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.02.2016 16:03:09 - Pariska

Co je horší?

Co je horší, že Stropnický komentoval kauzu kolem unesených libanonských Čechů a detaily výměny, nebo že prezident veřejně potvrdil spekulaci, že Česko za Češky zaplatilo výkupné? A byly (výměna+výkupné) správná rozhodnutí? Nebo byste jednal jinak?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.02.2016 10:39:50 - Ing. Jiří Burian
Obávám se, že jak komentář ministra Stropnického, tak potvrzení spekulace panem prezidentem ohledně zaplacení výkupného mají stejnou hodnotu – jsou to naprosto amatérská či cynická vyjádření. V kontextu doby, ve které nyní žijeme a vztahů, které se zřejmě ještě dlouho nepodaří přivést do normálu, na který jsme byli dlouhé desítky let zvyklí, pokud vůbec, je to opravdu hrozné zjištění. Na jedné straně, jaký politický diletant, pokud nemá scénář jeho nové hry, reprezentuje současnou vládu a jeden z hlavních silových rezortů a na straně druhé, jak politický matador kvůli dalšímu důkazu zjevné slabosti vlády dokáže dále srazit minimálně v očích veřejnosti útvary vládě podřízené, které mají občany chránit. O „ceně“ životů se přece takováto diskuse vůbec nevede – jejím výsledkem a za vydatného přispění médií je pak totální devalvace hodnoty a ceny životů. O tom, jak bych jednal, co by se, kdyby se, atd. přece nemá smysl také diskutovat. Je evidentní, že této vládě i některým bezpečnostním složkám to nejde a pokud to občané vyhodnotí ve volbách jako chybné a amatérské, přijde vláda nová. A teprve ta musí pod kontrolou veřejnosti ukázat, že to bude dělat lépe a odpovědněji vůči občanům – voličům.