JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.02.2016 11:26:48 - htkth

Vážený pane hejtmane,

ve světle projevené vděčnosti sirských křesťanů za nabídnutou pomoc, která zazněla dne 10.2. ve zpravodajství TV Prima, nechtěl by jste nyní přehodnotit svůj vítací projev a upravit svoje nadšení z příchodu těch vděčných katolických trpících uprchlíků? Tak trpící křesťanský uprchlík má doma plat jaký tu má jen horních 10 ? tisic, bydlí tak v 8+5, a má na co ukáže prstem, je ředitelem školy, a po příjezdu do bezpečné země kde má jistotu života, se chce vrátit tam od kama byl dovezen, protože tam se měl lépe. To je utečenec a nebo ekonomický cestovatel, vyčůránek a prospěchář ? A těm chceme pomáhat i na úkor vlastních občanů ??

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.02.2016 14:43:23 - JUDr. Michal Hašek

Nehodlám dělat rozhodčího ve sporu, zda byl nebo nebyl překlad vyjádření iráckého uprchlíka překladatelem z arabštiny (muslimem žijícím u nás) přesný nebo ne. Pro mne je především důležité, že se jedná o vládou schválený příjezd 37 iráckých křesťanských rodin. Iráčtí křesťané z oblasti Mosulu prchají před Islámským státem, neboť jim hrozilo nebezpečí pronásledování a smrti. Prošli pečlivým výběrem a bezpečnostními prověrkami. Rozhodně se tedy nejedná o příchod velké skupiny lidí bez dokladů totožnosti, kteří by mohli představovat bezpečnostní riziko.