Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.02.2016 17:46:04 - machacekslavek@seznam.cz

insolvence

dobrý den, stále pracuji v důchodu, přišel jsem o značné peníze díky tomu, že můj dlužník na sebe dal insolvenci. Soud mu správci účetnictví. Dlužník majetek převedl na svoje přátele a vesele dál podniká. Já píšu platební rozkazy, platím za každý úkon a insol správce nic nedělá. Pošlu dopis soud ten to ani nečte a pošle to správci ten to taky nečtě. vím bezpečně, že služník obral stát o DPH a finanční úřad prý nekontroluje ty co jsou insolvenci. Sdělili mě že to není pro ně lukrativní. Že peníze dostanou spíš ze mne než z někoho kdo je v insolvenci. To vám nevadí že je stát a slušní živnostníci okrádáni. Ze statistiky je známo , že je uspokojeno 3,3 % věřitelů - nezdá se vám že stát nadržuje zlodějům?
PS-policie vše odložila prý by mě u kávy řekli zákulisí a neradi by skončila šlapat chodník.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.02.2016 9:59:01 - Andrej Babiš

 Dobrý den, pane Macháčku,

situace, kterou v obecných rysech popisujete je nežádoucí. Problematice insolvencí a nekalých praktik s tím spojených se aktivně věnuje Ministerstvo spravedlnosti. Z Vašeho dotazu nevyplývá, zda jste se na Ministerstvo spravedlnosti obrátil či nikoliv, ale doporučuji Vám sdělit jim konkrétní okolnosti a nepochybně danou věc v rámci svých kompetencí prověří. Nemohu s Vámi souhlasit, že finanční úřady nekontrolují subjekty v insolvenci. Finanční úřady činí kontroly i u těchto subjektů v možnostech stanovených daňovým řádem, přičemž je nutné přihlížet k tomu, že případné insolvenční řízení má své nuance. Držím palce, AB

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE