Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.02.2016 18:39:31 - Renata

Vážený pane

Celou dobu sleduji Váš boj a obdivuji Vaší trpělivost, zmínil jste vyšší platy na školách a ve zdravotnictví, budou konečně i důchody navyšovány podle zákona? Vždyť z našich tehdy malých platů byl našetřen duchodový fond ve výši 333 miliard Kč, ale byl začleněn do státního rozpočtu a od té doby už dávno neplatí lednové navýšení odvíjející se od reálného zvýšení mezd a HDP. Jsem seniorka a musím si k důchodu přivydělávat, protože i když mám byt ve vlastnictví, stejně služby a nejvíce voda jdou finančně nahoru. Je od vlády hezké, že nám seniorům snad přidá v únoru 1200Kč, o 40 Kč navýšení měsíční a 100Kč na měsíc v roce z jednorázového bonusu. Jenomže to není ani na pečivo, když rozpočtete 140Kč měsíčně na jídlo, léky (je pravdou, že ty zlevnily), ale vodu nám zase přidražili a proč už konečně nezakročíte proti tomu, že peníze od nás všech, kdo vodu používáme, plynou mimo republiku, ale trubní síť si opravuje magistrát, pokud na to má?
Děkuji za odpověď
Renata Hašková
OZP Praha

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.02.2016 10:01:13 - Andrej Babiš
 

Zdravím paní Hašková,

z Vašeho dotazu vidím, že jste velmi aktivní, nejenom, že pracujete, ale zajímáte se o dění kolem sebe! Oblastí, které si zaslouží finanční podporu je mnoho, rozhodování o prioritách je velmi těžké, zvláště u těch rozhodnutí, která zavazují stát k vyšším výdajům i v budoucnu, třeba i v době, kdy se ekonomice nebude dařit. Peníze na důchody musí stát zajistit vždy a měly by být pro vlády „nedotknutelné“. I proto jsme už v loňském roce vrátili do zákona valorizační vzorec, který zmiňujete. Protože ale i podle něj vycházela zákonná valorizace nízko, přijali jsme v loňském roce zákon o navýšení důchodu o  205 Kč měsíčně, v letošním roce jsme problém 40-ti korunového navýšení  řešili jednorázovou dávkou 1200 Kč.  

Co se dodávek vody týká jde o státem přísně regulovanou oblast , kde provozovatelům je umožněno  do ceny zahrnout pouze nezbytné náklady a přiměřený zisk. Z toho důvodu např. Pražané zaplatí v roce 2016 za vodu dodanou a odvedenou celkem 79,-Kč za m3, což představuje zvýšení oproti minulému roku pouze o 1,73 procenta. Vodní síť v Praze radní v minulosti pronajali zahraničnímu vodárenskému subjektu , který za používání potrubní sítě platí hl.m. Praze smluvní nájemné. Toto nájemné(smlouva je uzavřena do roku 2028) má být především použito na opravy a obnovu dané sítě.  Mějte se, AB  

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE