Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.02.2016 12:20:47 - krissus

Přeji pěkný den pane ministře.

Proč stát vyplácí důchody lidem kteří jsou ještě v pracovním poměru. Například duchovním platí stát dokonce dvakrát. (důchod a ještě ze státních prostředků plat). A možná by stálo za to udělat kontrolu, jak staří duchovní ještě pobírají plat. Někteří tito pracující se už ani neudrží na nohách.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.03.2016 15:25:19 - Andrej Babiš

 Zdravím! Váš dotaz zní zajímavě. Otázka obvykle zní, proč mohou pracovat ti, kteří mají nárok na důchod? Nárok na důchod vznikne po splnění zákonných podmínek každému. Pokud příjemce důchodu chce a může pracovat a zaměstnavatel má o jeho práci zájem, pobírá důchod a pracuje zároveň. A dále odvádí do státního rozpočtu stejné odvody jako ostatní zaměstnanci. A je jedno, zda zaměstnavatelem je stát nebo jiný subjekt. Věk, do kterého je možné pracovat, není nijak omezen. Pracovat můžete tak dlouho, dokud je o Vaši práci zájem.

I duchovní musí splnit podmínky zákona, aby získali nárok na výplatu důchodu. Do doby před přijetím zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi (428/2012) stát skutečně vyplácel platy duchovním. Ministerstvo kultury za tím účelem počty duchovních sledovalo. Podle zmíněného zákona ale stát vyplácí každoročně se snižující částku příspěvku na činnost církevních a náboženských společností vyjmenovaných v zákoně a je pouze na příjemcích, na co příspěvek použijí.  Mějte se, AB

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE