Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.02.2016 13:41:01 - Adikia.cz

Zákon o výživném

Je to už téměř rok, kdy jste nás (zástupce rozvedených otců) přijal u sebe na ministerstvu a slíbil jste nám podání návrhu zákona o výživném. Kdy to bude?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.03.2016 17:27:21 - Andrej Babiš

Zdravím! I já jsem si představoval, že věci půjdou rychleji. Měl jsem skutečně v úmyslu tento zákon připravit. Ministerstvo práce a sociálních věcí, kterému téma podle  kompetenčního zákona náleží, se ho však nechtělo vzdát. MPSV má být předkladatelem, MF připomínkovým místem. Přesto problémy kolem výživného stále sleduji, nespočívají jenom v reálném stanovení jeho výše. Vysílám zástupce mnou vedeného ministerstva do debat kolem výživného na všech úrovních – mezi rezorty, na odborných seminářích i kulatých stolech. Představitelé MF pomáhají aktivně hledat vyvážené řešení. A přesto, že ne ke všem změnám je nutně třeba nový zákon, praxe se mění velmi pomalu. Já sám samoživitelky podporuju přes nadaci Agrofert (http://www.nadace-agrofert.cz/), které posílám svůj měsíční plat. AB