PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.02.2016 17:08:41 - Michal Sandr

Zkupování našeho majetku Arabskými investory

Dobrý den pane Sládek. Mohl byste mi prosím vysvětlit, jak zabránit zkupování našeho majetku bohatými investoty ze Saudské Arábie? To je, si myslím já, velmi nebezpečná věc! Viz. úryvek článku:O budovu bývalé 4. základní školy v Sokolově má zájem investor ze Saúdské Arábie. Ten by chtěl v místě zřídit komunitní centrum. Tuto novou a pro mnohé překvapivou informaci sdělil starosta Sokolova Jan Picka. Vedení města se s arabskými zájemci sejde v červnu. Již v těchto dnech ovšem starosta nastínil, co je pro město prioritou.„Ano, ozval se investor ze Saúdské Arábie a žádá nás o schůzku, na které nám hodlá přednést svůj návrh. Schůzku jsme neodmítli, zdvořilostně si delegaci vyslechneme. Podle mých informací mají zájem o zřízení komunitního centra. Pro nás jsou však v tomto případě prioritou senioři a přestavba školy na domov pro tuto věkovou skupinu," řekl Picka. Nebudou tlaky na město, aby budovu uvolnilo? Možná i z "humanitárních důvodů"? Co je pro naši republiku podle Vás důležitější?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.02.2016 19:31:52 - PhDr. Miroslav Sládek
 Vždy musí mít přednost naše vnitřní zájmy. Pokud je nějaká budova volná, lze ji například přestavět na školku, kterých je dnes nedostatek, atd.Jestliže jsme otevřená ekonomika, neznamená to, že si tady bude kupovat kdo chce, co chce. Pokud například investor pochází z rizikových oblastí nebo není znám původ jeho peněz, není ani nejmenší problém investování zde zakázat. A pokud se některý občan ČR propůjčí jako bílý kůň, je to zločin a je třeba tu investici zabavit a bílého koně postavit před soud.