PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.02.2016 18:35:50 - Vojta U.

ANO a Šabatová

Dobrý den, mám dvě otázky. První. Myslíte, že se vám (podle mě) jako první straně v historii podaří získat v ČR ve volbách většinu a budete moci vládnout bez koaličního partnera? Druhá. Potřebuje podle vás vůbec obudsmana? Pan Motejl byl formát a jeho funkce měla význam, ale teď mi přijde, že Šabatové neřeší problémy ale jen je vytváří. Život většině lidí neusnadňuje, ale komplikuje tím jak prosazuje pozitivní diskriminaci. Co vy na to?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.02.2016 19:20:24 - PhDr. Zdeněk Soukup

Získat ve volbách takovou většinu, že by nám to umožnilo vládnout bez koaličních partnerů, to je sen většiny politiků. Vláda absolutní většiny vede ke snazšímu prosazení volebních programů, ale také k pokušení ohýbat demokratické principy a pravidla. Odpovím šalamounsky. Já se budu snažit o maximální úspěch ve volbách a volič musí rozhodnout jaké karty nám politikům rozdá. Je to projev důvěry a odpovědnosti.

Ombudsmana se silným společenským kreditem podle mého názoru potřebujeme. K některým aktivitám paní Šabatové mám výhrady. Mé odmítnutí svěřit veřejnému ochránci práv větší pravomoci s tím ovšem nesouvisí. Je to systémová záležitost.