Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.02.2016 12:48:52 - michal hrášek

politická televize

Nemyslíte, že by se hodila nějaká politická televize, která by se ani tak nevěnovala zprávám jako takovým (viz 24), ale měli v ní možnost vystupovat politici, komentovat své postoje, občané by se na ně mohli obracet s dotazy a tak? A ideálně by mělo jít o živí přenos, protože už mě nebaví, jak média vše zkreslují a překrucují. Co vy na to? Možná mi namítnete, že je dnes internet, ale právě tam se najdou největší hoaxy. Ptám se vás i proto, že vy sebe rád prezentujete a mohlo by to být pro vás třeba dobrý nápad, který se rozhodnete realizovat :)

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.02.2016 14:26:03 - Ing. Zdeněk Škromach

Vážený pane Hrášku,

dle zákona mají politici rovné právo ve veřejnoprávní televizi vystupovat a vyjadřovat se ke svým postojům to, že vnímáte selhání tohoto systému, je otázkou spíše na dozorčí orgány těchto institucí a například i pro Radu pro rozhlasové a televizní vysílání. Zákonodárci musí neustále situaci reflektovat a v případě selhání v praxi legislativu upravit. Není však v silách „normální“ politické reprezentace prosazovat či si pořizovat vlastní média, pakliže nejde o podnikatele vstupující do politiky s velkým kapitálem…

Pokud jde o vznik nové televize, tak to dnes po digitalizaci vysílání není problém. To, co je problém, jsou finanční náklady na provoz takového vysílání. A ty musí někdo zaplatit - v privátní televizi reklama, ve veřejnoprávní převážně koncesionářské poplatky nás všech. Takže pokud máte bohatého mecenáše, který by zafinancoval novou televizi, pak se do toho můžete pustit. Já o nikom takovém nevím. :)

Skutečně bych Vás tedy odkázal na internet a možnost interaktivní komunikace s politickými představiteli, které nám dnešní doba poskytuje. Samozřejmě, že je mnoho hoaxů, ale jsou také oficiální weby politických stran a politiků, či na sociálních sítích, kde politici mají možnost komunikovat a vyjadřovat svá stanoviska bez cenzury médii! Stejně jako je využívám já na svém Facebookové profilu a webu http://www.skromach.cz/. Hezký den, Zdeněk Škromach Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE