ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.02.2016 12:52:01 - michal hrášek

politická televize

Nemyslíte, že by se hodila nějaká politická televize, která by se ani tak nevěnovala zprávám jako takovým (viz 24), ale měli v ní možnost vystupovat politici, komentovat své postoje, občané by se na ně mohli obracet s dotazy a tak? A ideálně by mělo jít o živí přenos, protože už mě nebaví, jak média vše zkreslují a překrucují. Co vy na to? Možná mi namítnete, že je dnes internet, ale právě tam se najdou největší hoaxy

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.04.2016 0:43:39 - Jana Lorencová
 Ano, máte pravdu, pane Hrášku, problém je ovšem ten, že někdo by tu "politickou televizi" musel financovat. Nabízí se možnost, že by to byla některá z politických stran. To již samo o sobě vylučuje objektivitu, a to ve výběru hostů, jak politiků, tak občanů, kteří by se dotazovali. Vždycky by byl upřednostňován zájem toho, kdo by TV tohoto druhu financoval, aby bylo prezentováno to, co potřebuje občanům sdělit. Stejně tak by tomu bylo i v případě, že by takovou TV financoval soukromý subjekt. To, co očekáváte, od "politické TV", by mělo být úkolem veřejnoprávních médií. Vždyť si je koneckonců financujeme ze svých koncesionářských poplatků. Podle mého názoru se v tomto kontextu nesmyslně hovoří o svobodě projevu, když jsme velmi často svědky, jak je s informacemi manipulováno. Takže v závěru musím konstatovat, že z mého pohledu televize, o níž píšete v dotazu, by byla značka IDEÁL, ale v praxi neuskutečnitelný.