Ing. René Číp

  • Poruba
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.02.2016 21:07:43 - neprachy

Vaše odpověď k elektronické evidenci tržeb

ze dne 23.2.2016 vykazuje nemístně ironický a papalášský tón. Můj názor k dané problematice, dle toho co jste osobně publikoval byl i názorem významné menšiny vašeho poslaneckého klubu. Oblíbeni politici jsou takoví, kteří mají konzistentní názory, proto je jedničkou pán prezident Zeman. Z Vašich kolegů pak pán Valenta, Ondráček a Grebeníček. Nechápu jak na základě dvou dotazů jste došel k mému zařazení ke skalním příznivcům politické strany či hnutí. Jste snad nějaký prognostik. Můj dotaz na Vás zní zda-li v květnu budete na sjezdu usilovat o nějakou funkci v předsednictvu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.02.2016 12:24:45 - Ing. René Číp
Domnívám se, že ve svém stanovisku, které bylo v článku v Halo novinách i na Parlamentních listech jsem uvedl dostatečný počet důvodů, proč jsem preferoval nepodpoření zákona v tomto znění.
Dále Vás upozorňuji, že jako garant poslaneckého klubu pro tento zákon, jsem navrhnul ve finále zdržení se a toto mé stanovisko bylo hlasováním poslaneckého klubu potvrzeno. Ano, byla významná menšina poslaneckého klubu, které měla jiný názor. Ale bylo to rozhodnutí většinové a nadpoloviční většina klubu podpořila "zdržet se". Jelikož jsme odhlasovali i závazné hlasování, proto se zdržel celý klub KSČM.
Vaši otázku však kladete Renému Čípovi, který toto zdržení preferoval, proto nemůžete očekávat, že budu svůj postoj měnit.
Nemám v úmyslu se o funkci v předsednictvu strany ucházet, byť vzhledem k možnosti delegátů navrhovat kohokoliv, nelze se 100% jistotou nikdy nic vyloučit.
A ještě závěrem, skutečně se nedomnívám, že EET tak jak byla přijata je všelékem a očekávám v blízké době novelizace tohoto zákona. Také mám zřejmé pochybnosti o přínosu tohoto nového nástroje a jeho funkčnosti.