Ing. Jan Hajda

Zemřel dne 27.2.2018
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.03.2016 10:44:44 - RIA-BRAVO

Dobrý den,navazuji na dotaz paní Krpačové a vaši odpověď.

Jak to chcete udělat aby hospodářská zvířata na jatkách netrpěla.V chovech se už provádí kontroly na dodržování Welfahre,ale co jatka??Navíc,když ministerstvo zemědělství některým jatkám udělilo výjimku na rituální zabíjení(což je prováděno zvlášť trýznivým způsobem)s odůvodněním,že když to mají u sousedů.....?U nás neplatí PLOŠNĚ zákony na ochranu zvířat??Kdo se má postarat o dodržování těchto zákonů,když Liga na ochranu zvířat je hluchá,slepá a na dotazy nereaguje(asi má moc práce s výškou Taxisu a podobné "důležité"věci)?????Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.03.2016 15:51:58 - Ing. Jan Hajda

Dobrý den,

děkuji za Vaši připomínku a dovolte mi, abych k tomuto zaujal následující stanovisko:

1.    Po celou lidskou historii je maso z hospodářských zvířat základních potravinou a zodpovězte si, jestli se bez něho můžeme obejít.

2.     Máte pravdu v tom, že se provádí kontroly v chovech zvířat. Udělalo se maximum pro to, aby nežili ve stresových podmínkách… apod.

Poněvadž jsem zemědělec, mohl bych Vám zde napsat, co vše se udělalo pro pohodu zvířat, ale uvedu jenom jednu věc. Jde například o převozy zvířat po Evropě, které se dnes provádí ve zvláštních kamionech. Po určitých hodinách jízdy se zvířaty mají přepravci k dispozici odpočívárny s vynikajícími podmínkami (suchá sláma, čerstvá voda a potrava). Teprve po stanovených hodinách odpočinku pokračují v cestě po Evropě nebo do Turecka v případě skotu.

3.     K obdobnému pokroku došlo i na jatkách, které jsem navštívil a musím zdůraznit, že kdo dodržuje předpisy, utrácí zvířata šetrně.

Poněvadž znám podmínky v jiných státech, např. i v USA jsou evropské normy pro zvířata nejpřijatelnější. Souhlasím s Vámi, pokud se týká rituálního zabíjení a vzhledem k tomu, že jsem se s ním doposud nesetkal, začnu se na základě Vaší připomínky o celou věc zajímat.

4.     Zákony na ochranu zvířat u nás platí a určenými orgány je jejich dodržování pravidelně kontrolováno.