ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.03.2016 19:54:55 - RIA-BRAVO

Dobrý den,před chvílí tv PRIMA uveřejnila zprávu,že vaše strana hodlá udělat pořádek se zákonem o týrání zvířat!

Je to pravda?Jestli ANO,čeká vás běh na dlouhou trať,už si na toto téma dopisuju s ministrem zemědělství a oslovuji i další politiky.Ministr Jurečka na můj dotaz odpověděl,že když to mají u sousedů.....?V tv říkali,že tato porážka už u nás je dvacet let(???)a že dosud nikdo neprotestoval.Jak by mohl,když o tom nikdo nevěděl a že se u nás porušuje zákon proti týrání zvířat jsme se dozvěděli díky "heklým"mailům,ve kterých si výjimku vyjednává zrovna p.Sáňka!Prosím,vytrvejte a když to nepůjde jinak,musíte změnit zákon!Není možné aby zákon o náboženství a jejich "rituálech"byl NADŘAZEN zákonu proti týrání zvířat!!Děkuji a hezký den

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.04.2016 15:45:17 - Marek Černoch
 Dobrý den, děkuji Vám za dotaz a vyjádřenou podporu. Mohu Vás ujistit, že vytrváme a nevzdáme se! Naprosto s Vámi souhlasím, porážka halal je velice nehumánní způsob popravy zvířete, který rozhodně nemá v civilizované západní společnosti své místo. Zvířeti je podříznut krk a vykrvácí za plného vědomí. Agónie trpícího zvířete přitom trvá několik minut. Osobně mám s tímto způsobem usmrcení zvířat obrovský problém, jak etický tak i hygienický. Velký problém je také neinformovanost občanů o tomto způsobu zabití zvěře. Přitom v České republice proběhne ročně až sto tisíc porážek tímto nehumánním způsobem. Vláda sice nepodpořila náš návrh na zákaz halal porážek, ale mohu Vás ujistit, že se dál vynasnažíme ze všech sil a budeme bojovat proti praktikování takovéto islámské tradice v České republice.