JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.03.2016 10:19:35 - cppuc

Délka správního řízení

Dobrý den pane doktore.
Chtěl bych se zeptat, co si myslete o úředních osobách, které vedou správní řízení 20 let a nejsou schopní jej ukončit zákonem stanoveným způsobem.
Dále bych se chtěl zeptat, co si myslete o úředních osobách, které vedou správní řízení 17 let a za posledních 8 let neučinili ani jediný právní úkon, který by vedl k pravomocnému ukončení tohoto řízení.
Podotýkám, že v obou případech se jedná o řízení správní, jehož délku zákon omezuje na (v uvedených případech) 60 a 90 dni.
Děkuji.
Mgr. Jurij Černjak
Most

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.03.2016 18:07:38 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

Dobrý den,

děkuji za dotaz. Přiznám se, že nejsem zcela odborník na správní právo, ale tomu co mi píšete se snad ani nechce věřit. Těžko odpovídat na konkrétní věc, kterou neznám, ale lze snad požadovat kontrolu nad postupem úředníka. Co na to říká jeho nadřízený? Pokud se jedná o Váš případ tak se divím, že jste se třeba ještě neobrátil na nějakého novináře. Ty takové kauzy zajímají a v mnoha případech dokáží úředníky rozpohybovat.