Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.03.2016 11:49:26 - Knirac21

Když jedno, proč ne druhé?

Pane ministře. Jsem překvapen s jakou rychlostí se daří prosadit možnost koupě 30 denních rybářských lístků. Rád bych znal Vaši odpověď na tento návrh. Když se vychází vstříc cizím státním příslušníkům, zkusme jednou vyjít vstříc i domácím. Co mám na mysli. Řeka Morava v určitém úseku svého toku tvoří společnou hranici mezi SR a ČR. Slovenští rybáři mohou v průběhu letních měsíců v tomto úseku lovit 24 hodin. Náš rybář musí o půlnoci sbalit vercajk a čekat do 4 hodin ráno, než může znovu nahodit. A nic tak chlapa nenaštve, když se mu z protějšího břehu smějí. Nemluvím o tom, že na těchto revírech plníme zarybňovací povinnost. Už jsem v tomto kontaktoval pana Bendla, ale odpověď v tom smyslu, že u nás se loví podle naší legislativy a na Slovensku podle jejich už dnes asi neobstojí. Zkuste se prosím nad tím zamyslet. Udělal byste radost hodně lidem, kteří na řeku Moravu chodí na ryby. Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.03.2016 13:00:08 - Ing. Marian Jurečka

Dobrý den,

možnost koupě 30 denních rybářských lístků byla požadavkem vedení Českého rybářského svazu. V tomto případě je tedy nutné ptát se vedení svazu, proč to chtěli. My jsme jim jen vyhověli. V té druhé věci prosím kontaktujte mého náměstka pro danou oblast na mail: patrik.mlynar@mze.cz . Děkuji.