Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.03.2016 14:11:58 - Tedy99

uprchlíci v médiích

Na ČT 24 říkali, že podle nějakého průzkumu většina lidí, kteří se bojí nebo nesouhlasí s uprchlíky získávají informace z internetu. Podle mě to má dvě vysvětlení a zajímalo by mě, ke kterému se přikláníte.
1, Ostatní média nejsou objektivní, zatajují důležité informace a skutečný obrázek si lze udělat jen z nezávislých zdrojů na internetu
2, Je dost pochybných internetových serverů a stránek a pokud občané inklinují jen k nim, jejich pohled na uprchlíky je hodně zkreslený
A otázka na závěr. Má podle vás tento problém řešení?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.04.2016 16:48:09 - Ing. František Laudát
Viděl jsem průzkum, podle kterého tištěná média  sleduje už jen 5% lidí. Internet a sociální sítě jsou dnes dominantním zdrojem informací. Lež se stala běžným nástrojem způsobu boje. Ta se snadněji šíří pomocí internetu a  sociálních sítí. Náklady na její šíření jsou zlomkem oproti tištěné podobě. I anonymizace zdroje lží je snadnější. je to fenomén doby a lidé si s tím budou muset poradit sami. Zatím to bohužel funguje. Výsledkem je velký chaos v dnešním politickém a společenském prostředí prakticky ve všech zemích. Podle odhadu psychologů a filosofů tahle situace bude trvat ještě 20 až 30 let, než se většina lidí naučí třídit informace. to se týká všech aspektů života, nejen problému migrace. Lidé jsou klamáni jako nikdy dříve. Prostě jsme v přechodném, nestabilním období. Důležitý není výsledek, ale mediální dojem.