Mgr. Stanislav Huml

Zemřel 28. prosince 2021
  • SOCDEM
  • Brandýs nad Labem-Stará Boleslav
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.03.2016 21:30:15 - Jan Tomášek

Změna pravidel v silniční dopravě.

Dobrý den pane poslanče, obracím se na Vás jako na profesionála v oblasti pravidel silniční dopravy a také na poslance, který by mohl změnit mnohé nesmysly, které se údajně v tomto roce zavedly. Otázka: na kruhovém objezdu, který není označen předností v jízdě, prý od nového roku platí přednost z pava, tedy kruhový objezd pozbývá svoji podstatu, proč byl vybudován. Dále se prý na dálnici v levém jízdním pruhu nesmí pohybovat dodávky, tedy osobní auta určená pro převoz nákladu. Je to opravdu pravdivé a smysluplné? Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.03.2016 13:49:19 - Mgr. Stanislav Huml
 Změna není v zákoně. Přednost zprava na kruhovém objezdu platí již několik let. V rámci harmonizace s EU to bylo přted lety změněno. Proto jsme dávali na všechny kruhové křižovatky dopravní značky Dej přednost v jízdě. Změna je ve vyhlášce MD, změnili význam DZ zákaz vjezdu nákladních vozidel, bude platit i pro NA1 - tedy dodávky a značka kruhový objezd jen stanovuje směr jízdy. A to je správně, Tak to platí již léta. V ČR se všude na tyto křižovatky doplňuje i dej přednost v jízdě.