Ing. Josef Hájek

  • ANO 2011
  • Orlová
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.03.2016 14:52:10 - NEBOJimSA

teroristické útoky

Myslíte, že když skončí uprchlická krize, skoncuje se tak i s terorismem? Podle mě ne. Nemyslíte, že je tak třeba začít nějak jednat? Je evidentní, že všechny nynější postupy a rádoby řešení selhávají

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.03.2016 8:30:55 - Ing. Josef Hájek

Pokud skončí uprchlická krize tak se z mého pohledu riziko terorismu sníží.  Bojovat s teroristy je opravdu složité. Pokud chceme efektivně bojovat s teroristy musí mít bezpečnostní složky možnost získávat potřebné  informace. To ovšem naráží na nutnost omezení  osobních svobod občanů. V USA, po teroristických útocích  z 11. září 2001,  byl o měsíc později přijat zákon  nazvaný Patriot Act, který  FBI umožnil  výrazně narušit osobní svobody občanů ( odposlechy, kontrola mailů, bankovních účtů, zadržení podezřelých osob,atd.). Tento zákon platil v USA téměř 15 let. Musíme tedy společně nalézt  v legislativní oblasti přijatelný kompromis, což určitě není a nebude jednoduché.