prof. Ing. Eva Kislingerová, CSc.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.03.2016 16:41:29 - OtakarT

koalice

Proč se nemůžu zbavit dojmu, že současný stav na magistrátě všem vyhovuje, a proto se nehrnete do nějaké dohody na nové koalici? Nebo jste skutečně tak neschopní se po půl roce dohodnout? Jak dlouho máme čekat? Nebyly by lepší nové volby?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.04.2016 12:33:03 - prof. Ing. Eva Kislingerová, CSc.
 

Dobrý den,

děkuji za zaslaný dotaz. Za sebe mohu jednoznačně prohlásit, že současný stav nevyhovuje ani mě a jak vím ani mým kolegům – členům Rady hlavního města Prahy za ANO, kterým přibylo rozhodování a zodpovědnost za další jednu až dvě gesce.

Situace v současném volebním období je na rozdíl od těch předchozích složitější v tom, že do Zastupitelstva hlavního města Prahy bylo zvoleno 9 politických subjektů s různými politickými programy a s odlišným názorem na řízení města.

Sestavit proto silné a stabilní uskupení, které by fungovalo po zbytek volebního období, není vůbec jednoduché.

I když to možná na venek není tak zřejmé, situace ohledně sestavení nové koalice se stále aktivně řeší a jednotlivé politické kluby stále vedou jednání a hledají cestu k rozumnému kompromisu.

Nemyslím si, že nové volby by byly lepším řešením, vzhledem k jejich vysoké organizační i finanční náročnosti. A navíc se domnívám, že by se nový výsledek o mnoho nelišil od volebních výsledků z r. 2014 a tudíž bychom stáli před stejným problémem jako dnes.

S pozdravem,

Eva Kislingerová