Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.03.2016 17:24:08 - Hugo Pludek

Dotaz

Kladl kníže Schwarzenberg důraz při návštěvě Saúdské Arábie tak jako plamenně řečnil proti čínskému a českému presidentovi na dodržování lidských práv v tomto autokratickém totalitním režimu? Děkuji za odpověď která na 100% nepřijde.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.04.2016 16:45:14 - Ing. František Laudát
Pokud se Čína nebude liberalizovat, narazí na meze svého rozvoje. Pokud se ale bude liberalizovat, skončí vláda jedné strany. Tak si budou muset čínští soudruzi vybrat. Obyčejní Číňané zatím možnost volby nemají. Vyspělá ekonomika třetího tisíciletí je možná pouze v liberálním prostředí. Podle mého názoru se dnešní Čína nachází v éře průmyslové revoluce, byť vnější kulisa je ovlivňována fasádou postmoderní doby. Ale to je jen doprovodná fasáda,  pro společnosti ve fázi průmyslové revoluce je typický masivní růst (často dvouciferný),  lineární zvyšování životní úrovně obyvatel, atd. Pro postmoderní společnosti spíše malý růst , zpravidla maximálně jednotky procent, důraz na životní prostředí, liberální, více horizontální ekonomické vztahy, největší dynamika odvětví v tzv. nikách příležitostí a oboru.