Ing. Jan Hajda

Zemřel dne 27.2.2018
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.04.2016 10:32:41 - čvančara

lesy

Zajímalo by mě, kdy naposledy jste se byl projít po okolí Břeclavi? Jak dlouho budete tolerovat vykácení lesů? Kdyby se jednalo o pár stromů, ale tohle už je neúnosné. Možná z toho teď mají těžaři zisky, protože Euro je přeci jen silnější měna. Ale jak to tu pak bude vypadat? Je zajímavé, že v Rakousku takto zdevastované lesy nejsou. A nesvádějte to prosím na bobry

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.04.2016 14:13:26 - Ing. Jan Hajda

Dobrý den,

pokud se týká lesů v okolí Břeclavi, udělal jsem maximum pro to, aby došlo k vyčištění lesů od min a vojenské munice z II. světové války.

Bez mé iniciativy by se tato akce nekonala. Lesy obhospodařuje státní podnik, Lesy ČR, který má plán kácení a obnovy lesa kolem Břeclavi. Současná intenzita kácení dle s. p. Lesy ČR souvisí s nutností obnovy, neboť kde byla vojenská munice se od války nekácelo. Tuto informaci Vám podávám, jak mi sdělena ze státního podniku Lesy ČR.

Jinak jako senátor Parlamentu ČR musím respektovat jejich rozhodnutí o kácení, neboť právě s. p. LESY ČR mají tyto lesy svěřeny do správy a jen oni mohou rozhodovat. Souhlasím s Vámi, že v Rakousku péče o lesy má delší tradici.