Ing. Jan Hajda

Zemřel dne 27.2.2018
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.04.2016 15:16:34 - čvančara

Břeclav

Vážím si toho, že jste mi jako jeden z mála odpověděl. Osobně si myslím, že jde ale především o peníze. Proč by si Rakousko ničilo své lesy, když může dřevo za levno koupit u nás? A na druhou stranu, v Břeclavi není práce a takto se dá docela dobře vydělat. Otázka druhá, co jste udělal proto, aby tu nebyla tak vysoká nezaměstnanost a tak nízké mzdy?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.04.2016 16:34:26 - Ing. Jan Hajda

Dobrý den,

souhlasím s Vámi, že v řadě případů jde o peníze, ovšem my dva jsme nevymysleli systém privatizace, který proškolil český stát a jeho občany.

Na dřevo mám stejný názor jako Vy. Surové dřevo se z ČR vyváží a vrací se zpět dovozem již zpracované za cenu, která je vyšší, a to včetně DPH.

Co se týká zaměstnanosti na Břeclavsku. Pomohl jsem mimo jiné v těchto zásadních věcech, a to:

-      inicioval jsem podmínky pro výsadbu cca 7 tis. ha vinic a vinařství je dnes nosným ekonomickým programem okresu;

-      napomohl jsem např. a.s. Fosfa se zajištěním dodávek fosforu z Kazachstánu a společnost Fosfa je dnes největším zaměstnavatelem v Břeclavi a potřebuje další pracovníky;

-      při řadě jednání s investory mi bylo sděleno, že odchází do Brna, poněvadž v Břeclavi chybí učňovská základna, tak jako v celém státě. Máme mnoho absolventů gymnázií apod., ale jejich využití v praxi je prakticky nemožné.

Toto je velký problém dnešní společnosti, který bude nutno řešit.