JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.04.2016 0:09:14 - RIA-BRAVO

Takže asi opět neodpovíte,jak je to s tou "ziskovkou"Generace 21?

Teď-kdy se ukazuje,že uprchlíci(co utíkali v pyžamech a bačkorách)použili peníze daňových poplatníků na zaplacení cesty do EU a pokud u nás zůstat nechtějí-stávají se z nich tím pádem ekonomičtí migranti!Jak je možné,že se umožňuje takové organizaci provádět "legální"převaděčství??protože pokud to skončí takovým způsobem-nic jiného to není.Vy jste taky přispěl svým dílem,není na čase udělat v této "ziskovce"hloubkovou revizi,za co si vyplácí bohaté platy,naši potřební je nezajímají a ještě natahují ruce pro dotace z fondů JMkraje,které jim dáte??Jak píšu,asi zas neodpovíte,ale i to je odpověď a já za ni děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.06.2016 10:42:49 - JUDr. Michal Hašek

Pokud migranti odmítli azyl v České republice, ke kterému směřoval původní projekt a jejich zájem, měli by v souladu s platným právem co nejdříve repatriováni do Iráku, otázkou je zda na náklady státu nebo nadace, která jejich příchod do ČR organizovala (neznám však podrobné podmínky projektu, například zda se počítalo s možností, že si iráčtí křesťané rozmyslí pobyt v ČR a jak je rozděleno financování mezi stát a nadaci). Česká republika nabídla svoji pohostinnost, přijali jsme irácké křesťany jako naše hosty. Sami se rozhodli se rozloučit a odejít, tedy jim přeji hodně štěstí v budoucím životě zpět v Iráku.


Co se týká dotace z krajského rozpočtu  pro nadační fond Generace 21, dotace ve výši 200 tisíc korun byla na základě žádosti nadačního fondu schválena krajskou radou.  Vzhledem k vývoji situace však zástupci nadačního fondu smlouvu nepodepsali. Žádné prostředky tak z krajského rozpočtu neobdrželi.