Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.04.2016 0:06:28 - Docent

Šaškárna neziskových organizací

Dobrý den pane poslanče, zajimá mě Váš komentář ke kauze tkzv. Křesťanských chudáků z Iráku, kteří hned jak mohou utíkají za Frau Merkel pro německé sociální dávky a bydlení. Úplně stejně dopadl podobný projekt v katolickém Polsku. Jen náhoda? Myslím, že ne. Na druhou stranu je aspoň vidět jaké odporné lži, propagandu tady šíří nevládní neziskové organizace ve věci uprchlíků, kteří ve skutečnosti jsou jen nezák. ekonom. migranty.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.04.2016 14:33:00 - Ing. Kateřina Konečná
 Dobrý den, děkuji Vám za dotaz. Nejdříve mi dovolte vyjádřit se k začátku vašeho dotazu. Kateřina je stále ještě ženské jméno a změnu pohlaví jsem neprodělala a ani to neplánuji. Nyní už k samotnému jádru věci. Domnívám se, že je nezadatelným právem každého člověka se svobodně rozhodnout, kdy chce žít, pracovat a vychovávat rodinu. I to je jedním z důvodů, proč vytrvale bojuji proti kvótám, které v rámci Schengenského prostoru přistěhovalce uzavřou v zemi, ve které třeba nechtějí žít a nemají tam žádné kulturní ani rodinné vazby. Osobně se jim nedivím, že chtějí právě do Německa a to nikoliv z důvodů, které jste zmínil. Kancléřka Merkelová jim totiž přislíbila, že tam budou vítaní a navíc má Německo dobré výsledky co se týče integrace těchto osob do společnosti. Česká republika a Polsko dávají najevo nevraživost vůči těmto osobám, takže považuji za logické, že budou chtít radši do Německa. Nehledě na to, že ano, ekonomická situace v Německu je lepší a je tam více volných pracovních míst, které by Němec nevzal. 

Váš názor na neziskové organizace je projevem osobního přesvědčení. Zaslouží si být respektováno stejně jako stanovisko oněch jednotlivých neziskovek. Téma migrace je velmi složité a nevyřeší ho zjednodušující prohlášení, ani neochota vyslechnout druhou stranu. To samozřejmě platí pro všechny účastníky veřejné debaty na toto téma.