Ing. Jiří Burian

  • ODS
  • Sedlčany
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,94. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.04.2016 14:13:36 - volič z ČR

Zase ta EU

„Trestný čin podněcování k třídní, pohlavní nebo náboženské nenávisti a k násilí se mění. Hanobit třídu definovanou životním stylem, vzděláním, příjmem i autoritou bude trestné. Trestné bude rovněž podněcovat nenávist k lidem s různým pohlavním ztotožněním a způsobem, jak někteří vykonávají pohlavní styk. ČR tím plní požadavky Evropské unie.“
Podle mě jde o jasné omezování svobody slova. Nebo se plete? A chápu to dobře, že tak třeba prezident nebude moci urážet novináře a lidé třeba nadávat na politiky, ale bude nutné uvádět konkrétní jména? Kdo to bude kontrolovat a co za tresty hrozí viníkům?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.04.2016 13:44:56 - Ing. Jiří Burian

Dobrý den, netuším odkud čerpáte citát, nicméně práva menšin a jejich dodržování většinou, jsou dnes jednou z tzv. evropských hodnot, na které se tak často a hlavně obecně odvoláváme. Svoboda a právo však mají hranice a tou hranicí je pak omezení či ohrožení práva a svobody ostatních. Proto je tak obtížné jednoznačně a rychle soudit a odsuzovat druhé. To může opět v rámci hodnotového systému s konečnou platností u nás pouze soud.  Všechny jednotlivosti a podrobnosti však žádné zákony nemohou postihovat. Zde rád cituji a podporuji názor senátorky a bývalé soudkyně Ústavního soudu JUDr. Wagnerové, že „každý zákon je potřeba vykládat s rozumem a s dobrou vůlí“.