ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.04.2016 23:48:56 - Pavel Z

svátky

Dobrý den,
souhlasím s vámi, že zavírání o svátcích nás vrací do totality. Zeptám se tedy - jsou Německo, Rakousko, Francie, Belgie, Nizozemí a další totalitní země ? Tady všude ctí svátky a o svátcích mají zavřeno nejen supermarkety, ale klidně i restaurace, kavárny, cukrárny atd. (vlastní zkušenost z Belgie)
A ještě jeden dotaz - nedegradujeme sami významné dny na cár toaletního papíru ? Svátek pro čecha znamená buď vyrazit na chalupu nebo do supermarketu. A díky druhé možnosti dáváme najevo, že jsme ochotni koupit vždy a vše, co nám nabízí. Proto se kvalita zboží u nás neustále zhoršuje, proto u nás prodáváme ošizené výrobky, co se na západ od našich hranic prodávat nesmí atd.
Nebylo by pro ČR lepší ukázat vlastní suverenitu a ne porobu německým kapitálem, protože ten si nás už zcela porobil, minimálně v obchodu ?
Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.04.2016 14:19:11 - Ivo Valenta

 Dobrý den,

souhlasím s Vámi. Je primárně na podnikateli samotném, aby rozhodl, zda se mu ekonomicky vyplatí mít o nedělích a svátcích otevřen obchod či nikoliv. Nevidím jediný důvod, proč by mu to někdo měl diktovat. V tomto případě by mu za chvíli mohlo být diktováno také to, v jakém množství a jakém časovém úseku může například prodávat alkohol a podobně. Navíc jak jsou mi známy některé zkušenosti ze zahraničí, jsou případy, kdy země tato opatření zavedly a po následně je zrušily. Jedná se například o Maďarsko. Je třeba si uvědomit, že není možné omezovat pouze jeden druh podnikání - tedy v tomto případě obchodníky. Zakážeme tedy sváteční provoz také restauracím a lékárnám?

Absurdní je podle mne také argumentovat tím, že by zaměstnanci měli mít právo na klid ve sváteční dny. Zrušíme tedy i služby lékařské pohotovosti a sváteční směny lékařů nebo například policie a hasičů? Zaměstnanci navíc za tyto směny většinou dostávají příplatky, proto je pro ně práce v tyto dny ekonomicky výhodná.

S pozdravem

Ivo Valenta