Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.04.2012 12:54:13 - Chamel

odpověď na dotaz

Dobrý den panu Chládku.
Jsem student 3. ročníku gymnázia a zajímalo mě, jak byste postupoval v problému státních maturit v případě, že by se v červnu odehrály předčastné volby a vy se stal ministrem školství. Sám určitě uznáte, ze to není nemožná situace. Pochopíte jistě také obavy studentů z tohoto problému, protože vrámci maturit bylo v posledních letech mnoho změn a vy byste mohl v nich udělat na příští rok nějaké změny. Zachoval byste pro příští rok státní maturity v současné podobě? Pokud ne, jaké změny byste chtěl prosadit.
Děkuji předem za odpověd
Jan Novák

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.04.2012 18:09:37 - Marcel Chládek
Dobrý den, 
k problému SM jsem se již v minulosti mnohokrát vyjadřoval. Jednoduše řečeno - SM se musí zlevnit a zefektivnit. SM jsou velkým předraženým administrativním molochem, který neplní svůj účel. Nedávno potvrdil tento můj názor i NKÚ. Kromě zlevnění SM a snížení administrativy je nutné zaměřit otázky na ověřování středoškolského učiva, to se bohužel v prvním roce SM nestalo. V tomto směru je nutné SM přepracovat.

Marcel Chládek