Mgr. Herbert Pavera

Koukněte: https://www.herbertpavera.cz/zustanme-v-kontaktu
  • TOP 09
  • Opava
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.05.2016 11:15:04 - Pavol Kris.

OKD

Ponese někdo za výrazně podhodnocený prodej politickou odpovědnost? A co samotný Bakala, budete se někdy někomu zpovídat za to, že společnost vytuneloval nebo mu to u nás projde?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.05.2016 10:12:21 - Mgr. Herbert Pavera
Dobrý den pane Krisi, politickou odpovědnost za podhodnocený prodej OKD nese ČSSD. Byla to ona, která v roce 2004 prodala OKD panu Bakalovi a jen voliči jí to mohou jak se říká spočítat. Pan Bakala samozřejmě nese morální odpovědnost za současnou situaci v OKD. Měl správně dávat do rezervy finance na budoucí útlum dolů. Bohužel, neměl tuto povinnost uvedenou ve smlouvě a nikdo to nekontroloval. A nepředpokládám, že by se  stát nějak dostal k financím pana Bakaly. OKD prospěje řízená insolvence a také restrukturalizace firmy. Je šance, že ještě min. několik let budou moci některé části OKD fungovat a v nich najdou práci stovky, možná i tisíce horníků.