Mgr. Dana Váhalová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.05.2016 10:00:49 - májka

Pomůžete také zemědělcům?

Proč ČSSD podporuje třídní nerovnost? Pomáhali jste snad jako horníkům i zemědělcům? Vždyť zemědělců dlouhodobě rapidně ubývá!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.05.2016 14:48:45 - Mgr. Dana Váhalová
Jedním z úkolů naší vlády je řešit krizové situace. Stav v OKD skutečně za krizi lze považovat. V reálném ohrožení ztráty zaměstnání je 9800 zaměstnanců OKD , 2500 dodavatelských a 200 agenturních zaměstnanců. Navíc jsou ohrožena i místa dalších tisíců lidí v navazujících profesích. Pro Moravskoslezský kraj , který je druhý v pořadí z nejvyšší/ k 31.3.2016 8,3 % / nezaměstnaností v ČR je propouštění takového množství horníků a dalších zaměstnanců bez výrazné pomoci státu neřešitelné. Proto vláda přijímá i  opatření, které mohou u méně zasvěcenějších vyvolávat pocit oborové nerovnosti.  Zemědělcům  je poskytována vládou  podpora nejen v mimořádných  situacích jako jsou např. povodně, sucha, ale i  další  dotace na podporu a  rozvoj zemědělství .Po vstupu ČR do Evropské unie (EU) jsou zemědělcům nabízeny evropské dotační programy (většinou částečně kofinancované ze státního rozpočtu ČR), které jsou dále  doplněny národními dotačními programy (plně hrazeny ze státního rozpočtu ČR). Evropské dotační programy spolu s národními doplňkovými platbami administruje a vyplácí Státní zemědělský intervenční fond.