ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.05.2016 19:41:17 - Judr. Ladislav Roten

Inkluze

Pane senátore, kdyby Vaše děti chodily do třídy s postiženými, které by je brzdily, jak byste to jako rodič řešil?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.06.2016 15:22:48 - Ivo Valenta

 Dobrý den,

souhlasím s Vámi, jsem velkým odpůrcem současného záměru vlády, která jde tímto směrem.

K dětem by se rozhodně mělo přistupovat individuálně. Pokud někdo potřebuje individuální péči, tato by mu měla být poskytnuta. O to více samozřejmě v případě dětí s různými formami postižení. Pakliže se bavíme například o fyzickém handicapu, je třeba dětem co nejvíce pomoci a zajistit jim například bezbariérové vstupy do škol, speciální učební pomůcky a podobně. Tyto děti, pokud školnímu tempu svých ostatních spolužáků stačí, by určitě nemyly být vyčleňovány z kolektivu. Naopak jejich přítomnost ve třídě je jistě velmi prospěšná také pro jejich zdravé spolužáky - především jejich sociální cítění.

Vy však jistě máte na mysli případ, kdy dítě mentálně nestačí ostatním vrstevníkům. Takovéto děti by měly být vzdělávány tempem, které je pro ně adekvátní a v kolektivu vrstevníků, kteří mají stejné možnosti a schopnosti. V opačném případě budou nejen "brzdit" ostatní děti, ale samy také mohou být terčem například posměchu ostatních, což není žádoucí.

S pozdravem

Ivo Valenta