plk. Ing. Zdeněk Nytra

  • ODS
  • Ostrava-město
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.03.2017 14:08:48

Kritika ano, ale exhibicionismus je urážlivý a zbytečný

Kritika ano,  ale  exhibicionismus  je  urážlivý a zbytečný

Aktuální anketa Parlamentních Listů se v obecnější rovině vztahuje k problematice islámu, uprchlíků a terorismu. Zde je má odpověď:

 Parlamentní listy:  Na Slovensku dívka  Sheila Szmerekova/ alias Adriana Melekova / zapálila a pomočila muslimskou  svatou knihu Korán. /Mj. též řekla, že muslimové, kteří se neumí přizpůsobit, jsou paraziti a nemají  tu co pohledávat.  Dále řekla, že kdo se jí postaví , „ toho bez problémů oddělá.“ /

Nyní je Sheila ve vazbě a hrozí jí až 6leté vězení m.j.“za výrobu extremistických materiálů/.  I v ČR lidé začali  ze solidarity pálit Korán. Co so o této věci myslíte?  A je dle vás  obecně správné případně trestně stíhat ty, co spálí Korán či kritizují  islám?

 Zdeněk Nytra: Jestli jsem správně pochopil,  tak ta dívka je  stíhána za výrobu extremistických materiálů /=schvalování extremismu?/, což není  totéž , co kritika Koránu.  S jeho pálením nesouhlasím. Pálení knih  už jsme v naší historii několikrát zažili… Pokud se močení týče, to je spíš  záležitost pro psychiatra, ale hlavně zbytečná a urážlivá exhibice.

Naopak s první větou jejího tvrzení  naprosto souhlasím, protože muslimové  přicházejí k nám a musí respektovat naše zákony a podmínky.

Ale  závěr jejího prohlášení, ten už  opravdu spadá do trestně právní roviny.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama