plk. Ing. Zdeněk Nytra

  • ODS
  • Ostrava-město
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.12.2020 11:49:00

Před vámi jsou dneska tři možnosti

Před vámi jsou dneska tři možnosti

Projev na 78. schůzi Poslanecké sněmovny 22. prosince 2020 k daňovému balíčku

 Vážený pane předsedající, vážení členové vlády, vážené dámy poslankyně, vážení páni poslanci.

Krátkou informaci o tom, jak probíhalo schvalování v Senátu, jste všichni obdrželi. Chci poděkovat paní ministryni financí za vyčerpávající úvodní slovo, takže bud v podstatě velice stručný.

Před vámi jsou dneska tři možnosti. Schválit senátní verzi daňového balíčku, k tomu se ještě vrátím, senátní verzi daňového balíčku zamítnout a schválit vaši původní verze, to znamená schválit větší zatížení příjmové stránky rozpočtu a dovolím si tvrdit, zaříznutí rozpočtu měst, obci a krajů; anebo neschválit nic, daňový balíček jednoduše hodit do koše. Nemyslím si, že je to dobrá varianta, protože tento daňový balíček obsahuje spoustu prospěšných bodů, opět - jak říkala paní ministryně financí - formou zrychlených odpisů počínaje a další a další. Proto vás chci všechny požádat o schválení.

Touto senátní verzí necháte více peněz v peněženkách všem lidem, kteří platí daně, rozšíříte okruh zaměstnanců, kteří žádné daně platit nebudou muset, zrušíte nespravedlivé a nebezpečné zdanění prodeje rodinných firem a startupů a jejich případný přesun mimo Českou republiku a v neposlední řadě budete z velké části kompenzovat dopad daňového balíčku na rozpočty krajů, měst a obcí.

Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama