prof. Ing. Eva Kislingerová, CSc.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.06.2017 17:16:00

Tento systém již nemotivuje radnice k dalšímu udržování hazardu na jejich území

Tento systém již nemotivuje radnice k dalšímu udržování hazardu na jejich území

Zastupitelstvo města Prahy rozhodlo o přerozdělení odvodů z výherních hracích přístrojů a jiných her.

Zastupitelstvo hlavního města Prahy na jednání 15. 6. 2017 odsouhlasilo rozdělení finančních prostředků, tedy 50 procent z obdrženého odvodu, které hl. m. Praha obdrželo jako odvod z loterií a jiných podobných her v souladu se zákonem o loteriích, a s tím související rozpočtová opatření. Jde o částku ve výši 88,8 mil. 

Finanční prostředky budou poskytnuty stejným způsobem jako v předchozích obdobích. Čtvrtina z uvedené částky, tj. 22,2 mil. Kč, je určena pouze na podporu činnosti nestátních neziskových organizací působící na území městských částí Prahy, které zajišťují dlouhodobě organizovanou sportovní výchovu mládeže registrované v jednotlivých nestátních neziskových organizacích. Částka 22,2 mil. Kč tvoří finance určené na sport a zbývající polovina, tedy finanční prostředky ve výši 44,4 mil. Kč, podpoří kulturu, školství, zdravotnictví a sociální oblast. 

„Procento finančních prostředků, které jednotlivé městské části Prahy obdrží, je stanoveno podle počtu jejich obyvatel. Tento systém již nemotivuje radnice k dalšímu udržování hazardu na jejich území,“ uvedla náměstkyně primátorky hl. m. Prahy Eva Kislingerová. 

Hlavní město Praha inkasovalo část dílčího odvodu z výherních hracích přístrojů a jiných technických herních zařízení ve výši 177,6 mil. Kč a dále část dílčího odvodu z ostatních druhů loterií a jiných podobných her ve výši 70 mil. Kč za období od 1. ledna do 30. dubna 2017. 

Na tyto prostředky má metropole nárok ve smyslu ustanovení § 41i odst. 1 písm. b) a odst. 3 písm. b) zákona o loteriích.




Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama