prof. Ing. Eva Kislingerová, CSc.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.05.2018 10:28:26 - xaver.mirek

Libeňský most

Proč jste stavbu provizorní mostu neřešili už dávno? Proč osud Libeňského mostu řešíte až teď? A jelikož nevěřím, že do voleb něco vyřešíte a pak začnou dohady nanovo ptám se, jak dlouho za současného provozu odhadujete (předpokládám, že máte i nějaké technické podklady), že ještě most vydrží? A jestli je pravda, že ho chcete zbourat, abyste postavili repliku, ptám se, proč se ,,jen" nerekonstruje?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.05.2018 12:07:38 - prof. Ing. Eva Kislingerová, CSc.

Dobrý den,

k tématu Libeňský most jsem toho řekla a napsala už mnoho, podívejte se na některý z mých blogů, podobné otázky jsem odpovídala dokonce i na tomto fóru.

V prvé řadě Vás musím odkázat na pana kolegu Dolínka - je zodpovědný za dopravu a dopravní infrastrukturu, můj úkol je na tyto aktivity zajišťovat peníze a to se mi snad doposud dařilo dobře.

Proč otázku provizorního mostu kolega neřešil dříve nevím, ale věřím, že takové rozhodování není jednoduché zejména v okamžiku, kdy má provizorní řešení stát několik set miliónů korun... i takové provizorní řešení má nějaké své ekonomické mantinely.

O důvodech, proč most nelze rekonstruovat toho bylo řečeno hodně, ale lidově bych to shrnula slovy, že most byl postaven nekvalitně a při jeho realizaci se hodně šetřilo s cementem...

Hezký den,

Eva Kislingerová