prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.

  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.12.2016 13:03:00

Chceme-li, aby hasiči zasahovali profesionálně, musí mít nejmodernější techniku

Chceme-li, aby hasiči zasahovali profesionálně, musí mít nejmodernější techniku

Moravskoslezský kraj daruje Hasičskému záchrannému sboru MSK (HZS MSK) nejmodernější vybavení za téměř 5,3 milionů korun. Dnes o tom rozhodli krajští radní.

„Pokud chceme, aby byly zásahy hasičů profesionální a rychlé, je nutné, aby byli vybaveni tou nejmodernější technikou, která jde neustále dopředu. Přispěje k efektivitě zásahu a zároveň hasičům garantuje větší bezpečnost,“ říká hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Profesionální hasiči obdrží přenosnou endoskopickou kameru k prověření prostor s nesnadným, nebezpečným nebo nemožným přístupem, zařízení pro lokalizaci a detekci zavalených osob v těžko dostupných či zřícených budovách, telemetrické systémy pro monitoring staticky narušených stavebních konstrukcí, který měří jejich náklon, a 200 kondenzačních vysoušečů.

Loni kraj vybavil HZS MSK technikou (pojízdná chemická laboratoř, spektrometry, technický chemický automobil, technické protiplynové automobily) za 16,5 milionu korun, letos profesionální hasiči obdrželi mimo jiné defibrilátory, dýchací přístroje, filtry a automobily za zhruba 16 milionů korun.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama