prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.

  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.09.2017 17:23:00

Díky dotaci dostane zelenou dvanáct projektů

Díky dotaci dostane zelenou dvanáct projektů

Dotační program Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji s alokací tří milionů korun z krajského rozpočtu vyhlásil kraj letos v květnu. Žádost o finanční podporu na zajímavé projekty podalo celkem třináct zájemců.

 Dotační program se dělí na dva dotační tituly: podpora přípravy a vypracování dokumentace projektového záměru (DT 1) a podpora začínajících podniků při vývoji inovativního podnikatelského záměru (DT 2).

„Do dotačního programu se přihlásilo s projekty celkem 13 zájemců, z nich 7 do prvního dotačního titulu a 6 do druhého. Odborná komise projekty vyhodnotila a rozdělí finance mezi 12 vybraných projektů, které si vyžádají 2,784 milionů korun. Třináctý projekt je schválen jako náhradní,“ sdělil Jan Krkoška, náměstek hejtmana MSK pro regionální rozvoj a cestovní ruch.

„Doufali jsme, že se díky finanční pobídce sejde celá řada zajímavých nápadů, které si vzhledem ke své kreativitě určitě zaslouží pomoc kraje. A skutečně. Pokud jde o start-upy, jde například o projekt unikátního cyklostanu společnosti Tike, který nepotřebuje žádné tyče, neboť konstrukci tvoří dvě jízdní kola, stojící na řídítkách a sedátku nebo projekt společnosti Elite Timber Construction, na vyvinutí prototypu domu MIRdesign, izolovaného zeminou, jehož konstrukce je inspirována výztuží důlních šachet, do kterých je umístěna obytná část domu. Inovace konstrukce tohoto domu spočívá ve skvělé tepelné a hlukové izolaci v parametrech pasivního domu. Jde o skutečně inovativní nápady a je dobře, že vznikly díky mozkům našeho kraje,“ říká Ivo Vondrák, hejtman Moravskoslezského kraje.

V případě druhého dotačního titulu příprava a vypracování dokumentace projektového záměru je zajímavý například projekt Moravskoslezského automobilového klastru, který se zaměřuje na kolektivní výzkum a vývoj kolaborativních robotů (tzv. cobotů) v oblasti automobilového průmyslu. Výstupem projektu by mělo být ověření organizačně procesní inovace, jejímž cílem je zkombinovat nízkonákladovou automatizaci s coboty a lidskou prací.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama