prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.

  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.08.2017 20:16:00

Dobrá zpráva - kriminalita v kraji klesá

Dobrá zpráva - kriminalita v kraji klesá

Kriminalita v Moravskoslezském je za první pololetí letošního roku nejnižší za posledních deset let. Letos policisté v našem regionu prověřovali 12 536 trestných činů, zatímco v roce 2008 šlo o 26 528 trestných činů.

 „Máme to štěstí, že žijeme ve stabilní oblasti světa, i když globalizace a rychlý vývoj, ať už jde o digitalizace nebo takzvaný internet věcí přinášejí nová bezpečnostní rizika. Dnešní doba určitě není jednoduchá, lidé jsou nepřetržitě bombardováni negativními a poplašnými zprávami, nicméně pokud jde o bezpečnost v našem kraji, je vývoj velmi pozitivní,“ říká Ivo Vondrák, hejtman Moravskoslezského kraje a předseda bezpečnostní rady kraje.

„Práce bezpečnostních složek je v našem regionu na vysoce profesionální úrovni. Chceme být i nadále bezpečným krajem s propracovanou bezpečnostní infrastrukturou, propojující výzkum a vývoj technologií s jejich využitím pro Integrovaný záchranný systém a výcvikem proti současným i novým bezpečnostním hrozbám,“ dodává hejtman Ivo Vondrák.

V tomto roce podpořil Moravskoslezský kraj činnost Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje finančním dar osmi milionů korun. Peníze jsou určeny například na nákup speciální a ochranné výstroje pro zásahovou jednotku, speciální pořádkovou jednotku, na zajištění technického vybavení pracoviště kriminalistického zkoumání nebo na pořízení technologií pro provoz komunikačních a informačních systémů. Kraj letos podpořil také 100 tisíci korunami konání akce Den policie.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama