prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.

  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.04.2018 13:54:08

Našim cílem je vytvářet příznivé podmínky pro kvalitní život

Našim cílem je vytvářet příznivé podmínky pro kvalitní život

Moravskoslezský kraj se s úbytkem obyvatel potýká dlouhodobě. Je to s velkou pravděpodobností dáno i přirozeným vývojem, kdy v minulosti byla populace uměle naddimenzována, a to soustředěním těžkého průmyslu do regionu.

Naším cílem je zastavit zejména odliv talentovaných, mladých, ale také zkušených lidí. Platí, že potřebují dobrou práci za dobré peníze, ve volném čase se chtějí dobře bavit a to v pěkném a zdravém prostředí.

Našim cílem je proto vytvářet příznivé podmínky pro kvalitní život. A tím odliv lidí z regionu zmírnit. Ve všech jmenovaných oblastech děláme konkrétní kroky. Daří se nám měnit image kraje jako regionu, který se umí bavit. Výrazně jsme navýšili finanční podporu kultury. Významně podporujeme sport i další aktivity, které na kraj upozorňují, namátkou lze jmenovat Mistrovství Evropy v krasobruslení, Olympijský festival se stotisícovou návštěvností. Letos se u nás bude konat TBEX- světová konference youtuberů, kteří o našem kraji dají vědět doslova do všech světadílů, následuje světový turnaj v beach volejbale, Kontinentální pohár v atletice a mnohé další. Jen za loňský rok se nám podařilo o téměř 10% zvýšit návštěvnost turistů v našem kraji.

Největší bolestí našeho kraje je stav ovzduší. Úspěšně čerpáme kotlíkové dotace, jako vůbec prvním se nám podařilo vyřešit problém vratimovských kalů, domlouváme se s průmyslovými podniky tak, aby každý z nich přijal opravdovou odpovědnost za své působení v regionu. A ministr životního prostředí nám na ekologické projekty přislíbil další miliardu korun.

Podporujeme vzdělávání nejen modernizací a zkvalitňováním výuky, ale také motivací středoškoláků pomocí stipendií, podniky zapojujeme přímo do výuky a zkvalitňujeme jazykové vzdělávání. Klíčová je podpora mladých talentovaných lidí, aby svůj potenciál uplatnili u nás a neodcházeli jinam. Proto jsme založili Moravskoslezské inovační centrum, které už má konkrétní výsledky. Naší snahou je také přivést do regionu více rostoucích a exportujících firem.

Ivo Vondrák

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama